Dutch |English nl | en

Zorgcentrum Prinsenhof

Een duurzaam ontworpen zorgcentrum 

Het nieuwe zorgcentrum Prinsenhof in Gouda biedt verpleeghuiszorg aan mensen met lichamelijke beperkingen en aan dementerenden. Het zorgcentrum bestaat uit de Zorgplint met verschillende kantoren, behandelruimtes, ruimten voor gezondheidsactiviteiten, een restaurant en commerciële activiteiten. Een ander onderdeel is de Zorgtoren van vijf verdiepingen met verpleegunits. De installaties zijn duurzaam ontworpen met onder meer een bronsysteem voor energieopslag in de bodem, in combinatie met koude- en warmteopwekking met een warmtepompsysteem. Iv-Bouw heeft voor dit project het bouwkundige ontwerp uitgewerkt tot een bestek en verzorgde het ontwerp van de gebouwgebonden installaties, het overall projectmanagement, de directievoering en het toezicht.

Technische data

Opdrachtgever: Zorgpartners Midden-Holland
Architect: Van Egmond Totaal Architectuur
Disciplines: projectmanagement, directievoering, bouwkunde, constructies en gebouwgebonden installaties
Fasen: PvE, VO, DO, bestek, detaillering en realisatie
Oppervlakte: 9.740 m² BVO
Totale bouwkosten: € 15.150.000,- 
Installatiekosten: € 5.300.000,- 
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Erik denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!