Dutch |English nl | en

Tijdelijke ligplaatsen Maasvlakte II

Ligplaatsen op zonne-energie

De hoeveelheid goederen die via Rotterdam wordt vervoerd stijgt nog steeds en de markt vraagt om meer voorzieningen waarop boord-boordoverslag van massagoed kan plaatsvinden. Havenbedrijf Rotterdam wilde in Maasvlakte 2 twee tijdelijke ligplaatsen realiseren om overslag aan te trekken die nu plaatsvindt op zee. De ligplaatsen zijn zo ontworpen dat ook grote schepen kunnen aanmeren. Midden op het water is geen stroomvoorziening aanwezig, dus ontwierp Iv-Infra aandrijfunits die werken op zonne-energie. De combinatie MariTeam (Iv-Infra, SBE, B.V. Ingenieursbureau M.U.C. en MHpoly) heeft voor de ligplaatsen het Design & Construct, het voorontwerp en de vraagspecificaties opgesteld.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Wouter denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3100 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!