Dutch |English nl | en

Montessori Kindcentrum

Een energiezuinig en slimwerkend installatieconcept voor een frisse school

De nieuwbouw van het Montessori Kindcentrum in Dordrecht werd op het bestaande palenplan van de oude school gebouwd. De beperkte ruimte voor de installaties, leverde installatietechnische en constructieve uitdagingen op. Door het toepassen van meerdere kleine systemen paste het binnen de beperkte ruimte. Met het energiezuinige en slimwerkende installatieconcept en de goede bouwfysische eigenschappen van het schoolgebouw, is een integraal ontwerp tot stand gekomen wat voldoet aan de richtlijn ‘Frisse Scholen klasse B’. Iv-Bouw was verantwoordelijk voor de advieswerkzaamheden voor alle gebouwgebonden installaties en constructies.

Technische data

Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht
Architect: Ector Hoogstad Architecten
Disciplines: gebouwgebonden installaties en constructie
Fasen: VO, DO, TO/bestek, realisatie en nazorg
Oppervlakte: 2.250 m²
 
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Erik denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!