Dutch |English nl | en

Inlaatkleppen IJsselweide

60 inlaatkleppen bieden veiligheid tegen overstromingen

In het zuiden van de geul bij Veessen is een 800 meter lange inlaatconstructie aangelegd, bestaande uit een betonnen brug met 60 overspanningen, waaronder 60 stalen vizierkleppen zijn opgenomen. Deze kleppen dichten onder normale omstandigheden de opening tussen de brugpijlers af en worden pas geopend bij extreem hoog water om overstroming te voorkomen. De vizierkleppen van elk 12 meter lang worden met behulp van hydraulische cilinders geopend wanneer het waterpeil stijgt. Iv-Infra maakte het ontwerp van de stalen vizierkleppen en werktuigbouwkundige details en voerde een faalkansanalyse uit om de betrouwbaarheid van het systeem te toetsen. Het project heeft de Nationale Bouwprijs 2019 gewonnen in de categorie 'civiel kunstwerk'.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Wouter denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!