Stem op Iv-Infra voor De Vernufteling!

Stem op Iv-Infra voor De Vernufteling! oktober 2017 - Jaarlijks reikt NLingenieurs de prestigieuze prijs De Vernufteling uit aan het advies- of ingenieursbureau dat het meest vindingrijke project inzendt. Iv-Infra is in de race voor de prijs met de innovatieve methode proefbelasten van bruggen. Je kunt tot 27 oktober op Iv-Infra stemmen via deze link. De winnaar wordt bekend gemaakt op 3 november.

Wat maakt het proefbelasten zo bijzonder?
Gemeentes moeten naar verwachting de komende jaren miljarden uitgeven aan de vervanging van verouderde bruggen en viaducten in hun areaal, zodat zij voldoen aan de vernieuwde Nederlandse wetgeving. De vraag is echter of deze vervanging wel echt noodzakelijk is. Zijn de kunstwerken wel echt ‘op’? En welke belasting kunnen ze nog aan?

Door een tekort aan gegevens is de belastbaarheid van deze bruggen vaak onbekend en slecht te bepalen, terwijl de beheerder de plicht heeft de constructieve veiligheid van deze bruggen aan te tonen. Iv-Infra heeft zich daarom de vraag gesteld: hoe kunnen wij tegen lage kosten, op een gecontroleerde wijze, binnen een kort tijdsbestek betrouwbaar de belastbaarheid van een gemeentelijke brug bepalen? Met proefbelasten wordt de werkelijke belastbaarheid snel, zeer nauwkeurig en met minimale hinder bepaald én kunnen gemeentes aanzienlijk besparen op de kosten voor assetmanagement. Meer informatie over proefbelasten lees je hier.

Terug naar overzicht

Download Ivormatie